Av Antra Sunde

7.klasse drar til Langedrag

Hvert år i uke 43 samles elever fra alle 7.trinn på Adventistskolene i Norge til en ukes leirskole på Langedrag. Til elevenes store sorg var Bergen nokså nedstengt på denne tiden i fjor, dermed fikk ikke fjorårets 7.trinn vært på Langedrag. I år var situasjonen mye bedre og vi fikk dra til Langedrag med 7.trinn den fine uken i oktober. 

Det er en spennende uke borte fra klasserommet, bøker og den vanlige timeplanen. Samtidig er det en uke med utfordringer og nye erfaringer på alle tenkelige måter. Vi var mye sammen med hverandre fra klassen – delte rom, satt ved samme bord til måltider, var i samme gruppe på aktiviteter. Samtidig som vi fikk vært sammen med folk fra andre skoler, ble kjent med nye mennesker og fikk nye venner. Denne turen har gjort klassen mer sammensveiset og det var gledelig å se hvor mye omsorg for hverandre jentene hadde gjennom uken. Selv om det er krevende å bo så tett på hverandre en hel uke, var det en lærerik og hyggelig opplevelse. 

I løpet av uken fikk vi utfordret oss på alle tenkelige måter og jentene gjorde mange ting for første gang i livet. Så nær kontakt med dyr var nytt for de fleste – vi fikk se gauper, ulver, rev og villsvin, og fikk hilse på polarrev, elg, reinsdyr, rådyr, huskyer, hester. På gården vandret kaniner og geiter fritt rundt på hele området, og det var fritt tilgang til innhegningen med gårdsdyr og fjøset hele dagen om man ville ha enda mer kontakt med dyr. Jentene fikk også utfordret seg selv på ulike oppgaver som de ikke hadde gjort før – stelle dyr i fjøset, melke geiter, ri på hest, klatre i klatreparken og tenne bål med bruk av tennstål. En av dagene går alle på fjelltur, og det var spennende at alle valgte den mellomlange turen, men at tre spreke jenter lot seg overtale til utfordringen til å gå den lange fjellturen med erobring av 2 fjelltopper. Det blåste godt på toppene, men alle fullførte og fikk kjenne på den magiske følelsen av mestring.

I løpet av uken på Langedrag er jentene blitt enda mer sammensveiset seg imellom, blitt bedre kjent med hverandre og har fått nye venner fra skolen i tillegg til alle opplevelser tett på dyr og natur. Nå gleder vi oss til å dra på Basecamp i 8.klasse. 

Elevene om Langedrag

Her er hva jentene selv sier om leirskolen på Langedrag: 

Chioma: “Alt var gøy der 🙂

Written by 

Har jobbet hos Møllebakken skole siden august 2011. Underviser hovedsakelig i Matematikk og Teknologi/Programmering (valgfag). Er også IKT ansvarlig.

Relaterte saker