Tirsdag 9 og Onsdag 10 januar 2018 var Møllebakken på skitur til Voss skiresort. Ungdomskolen måtte ta togskinnene fatt den første dagen, mens 1-6 klasse fikk æren av å bli fraktet med buss på den andre dagen. Det var kaldt å komme opp på fjellet, men til tross for en kald start var det ikke mangel på entusiasme blant gjengen. Det er alltid mye spenning i luften før en skitur. «Hvem skal vi imponere i dag? Hvor god er medeleven i klassen? Hvor fort skal jeg kjøre og hvor mange ganger skal jeg la være å falle?» – tanker som var høyst sannsynlige i forkant av skiopplevelsen. Det var ofte lang ventetid på å komme til topps av alle bakkene ved hjelp av flere mellomheiser, men til slutt nådde vi en fjelltopp badet i solskinn, der vinden var så sterk at den dyttet oss nedover bakkene mot vår egen vilje. Ungdomsskolen våget å by på seg selv, og kjørte gjerne én av bakkene på repeat når de først var kommet helt opp. Vi var veldig glade for å ha vært med på en så flott opplevelse med både godt føre, god temperatur og ikke minst strålende solskinn som kan være en sjeldenhet på Vestlandet.

De mindre klassene kom dagen etter og skulle prøve seg. De aller fleste trengte å ruste opp skikunnskapene sine, og noen hadde rett og slett ikke stått på ski i det hele tatt. Enkelte unntak var det blant de litt eldre ungene, som med stor frimodighet heiste seg til topps da de først var ankommet stedet. De ellers slitne lærerne samlet nye krefter fra skidag nr 1 og prøvde så godt de kunne å ta hånd om elevene, selv om deres fjes enkelte ganger fikk et hyggelig gjensyn med snøens harde og kalde realitet. På tross av ulykke, livredde førstegangskjørere, og slitne elever, var alle enige om at det hadde vært en aldeles fantastisk dag. Selv de ansatte hadde satt pris på å få besøk av en så veloppdragen gjeng.

Vi håper å kunne være like heldige til neste år med lignende forhold, og dersom vi ikke allerede var født på ski med beina, ser det ut til at vi har innmari lyst til å ha dem på før eller siden. Nordmenn har en skikultur som vi gjerne vil bringe videre til barna gjennom skolen vår, til noen elevers frustrasjon og til andre elevers glede.

For flere inntrykk fra Møllebakken skoles, skidager, se «Skidager med 9. og 10. klasse«

Written by 

Relaterte saker