1.-4.klasse benyttet seg maksimalt av den!

Kuldegrader, stålis, snø, aking og langrenn-ski, disse ordene er nesten fremmedord i Bergen. På Møllebakken skole smidde vi mens jernet var varmt, eller burde vi si kaldt 😉

1.-4. trinn har uteskole en dag i uken. I uke 1 glimtet Bergens-været til med barfrost. Isen ble sakte men sikkert tykkere, men dessverre ble den ikke tykk nok, på Solheimsvannet, til at Bergen Kommune merket dette vannet som trygt. Melissa Hope, som har uteskole med elevene våre, var ikke rådvill av den grunn. Hun stilte sin store private minibuss til disposisjon og kjørte elevene våre til Skansen, der dammen var trygg. Minibussen ble benyttet igjen både torsdag og fredag i uke 2, denne gang for at elevene våre skulle få lære seg å stå på ski. Undertegnede og Melissa har gjennom mange år samlet skiutstyr fra egne barn og eldre elever. På denne måten kunne vi nå «sko» alle våre 9 1.-2. klassinger med fullt skiutstyr.

Da skoleplassen heldigvis ble brøytet om natten, før den siste snøen kom, var det på onsdag nok snø til at elevene fikk testet langrenn-ski for første gang i sitt liv. Stor var gleden og mestringsfølelsen.

Neste dag ble det tur til Totland og skiløypene der og fredag fikk elevene vært med på skileik på skoleplassen igjen. Nygårdsparken har blitt besøkt opp til flere ganger den siste uken, med akebrett over skulderen, og gymtimene har denne uken blitt brukt til aking og ski. Folkehelse og livsmestring av med andre ord vært en viktig del av undervisningen de siste ukene. Og vi har elsket det!

Av erfaring har vi lært oss at vinteren aldri varer lenge i Bergen. Når forholdene ligger til rette for vinteraktivitet er det bare å kaste seg rundt og legge andre planer på is 😉

Written by 

Relaterte saker