Hva er barnas favorittretter? Det kan jo være litt forskjellig, alt fra pasta, pølser og pizza til sushi og svarte oliven. Men når elever får velge hva de ønsker å lage i mat og helse timene, kommer burgere høyt på listen

I mat og helse timene på Møllebakken har vi fokus på vegetarisk matlaging. Av hensyn til naturen, miljøet, vårt og dyrenes helse og velvære, utforsker vi mulighetene innenfor vegetarisk matlaging. Vi jobber mye praktisk og lager noe hver undervisningsøkt. I denne vegetariske stilen gikk vi også for vegetarisk burger.

Det å lage en burgermeny helt fra bunnen av krever tid, arbeid og god koordinering av alle oppgavene på kjøkkenet. Når elevene i 3.-4.klasse kom med ønskene om å lage burger, måtte vi tidlig presisere at dette er en litt krevende oppgave. Det er en oppgave som 9.klasse kan prøve seg på. Til tross for det var arbeidsviljen stor og vi satte i gang. Elevene har lært mye i løpet av året og de har utviklet seg både når det gjelder selvstendighet, tekniske ferdigheter og ikke minst samarbeid. Derfor satset vi ambisiøst og laget både vegetariske burgere, burgerbrød og dressing helt fra bunnen av. I tillegg kom det pynten i form av oppkuttet agurk, tomat, løk og salatblader.

Resultatet ble en skikkelig burgerfest som vi inviterte klassens lærer til å være med på. Maten var bare SÅ god J  Det smakte nok også ekstra godt fordi vi var så stolte over å få til en så vanskelig oppgave så godt.

Written by 

Har jobbet hos Møllebakken skole siden august 2011. Underviser hovedsakelig i Matematikk og Teknologi/Programmering (valgfag). Er også IKT ansvarlig.

Relaterte saker