Elevene ved Møllebakken skole lærer om livredning som en del av sømmeundervisningen. Det er viktig å reptere badevettreglene nå i starten av badesesongen. Elevene får vite viktige prinsipper ved livredning i vann, som at de for eksempel ikke må svømme ut for å hjelpe noen som kaver og roper om hjelp. Vi lærer å rekke noe ut til den som behøver hjelp for å unngå at begge drukner. I bassenget får vi øve oss på å kaste ut livbøye til den som trenger hjelp. Elevene får øvelse i å plukke opp livløs person fra bunnen av bassenget og hvordan de skal klare å få denne personen opp på land. Mange trodde ikke de ville klare å få en stor lærer opp på kanten, men det klarer alle med bruk av riktig teknikk. Elevene får også opplæring i å kle på seg redningsvest og får prøve hvordan det er å svømme med denne. Alle skulle også prøve å frakte en «bevisstløs» person, iført redningsvest, til andre siden av bassenget. Viktig kunnskap som kanskje kan redde liv.

Written by 

Relaterte saker