For en uke siden gjennomførte vi en flott kulturkveld på møllebakken skole.

Jeg har jobbet her i bare et halvt år og tillater meg derfor å skryte litt av skolen. Temaet for kvelden var mangfold. Møllebkultur02akken skole har et høyt kulturelt mangfold. Bare i første og andre klasse finner vi fjorten ulike nasjonaliteter blant femten elever. Vi brukte kulturkvelden på å feire dette mangfoldet. Elevene gikk i fargerike folkedrakter fra hjemlandet sitt, og mange hadde tegnet og fargelagt sine respektive flagg. I tillegg så hadde vi en liten fotoutstilling hvor kulturelt mangfold var tema.

Men det jeg ville skryte av er skolens musikalkultur10ske mangfold. Kvelden var full av musikalske overraskelser. Elever fra 1. og 2. klasse åpnet showet med en fremføring på fiolin. Fremføringen var kanskje ikke av det reneste slaget, men det viktigste; her har vi fjorten barneskoleelever på fiolin! Innimellom sang, diktlesning og en fremføring av Romeo og Julie, fikk vi høre ulike enkeltprestasjoner på forskjellige instrumenter. Vi snakker her om cello, kornett, fløyte, piano og Orgel!
Jørgen i 6. klasse gav oss et uforglemmelig øyeblikk med en fremføring av Toccatta i D-moll av J.S. Bach. Jørgen, som ennå ikke er en fullvokst person, ble usynlig bak det store orgelet og de mektige tonene som kom ut stod ikke i stil med det visuelle.
Møllebakken skole er i besittelse av svært engasjerte og dyktige musikklærere. I og med at skolen er tilknyttet en kirke så faller det seg naturlig at lyd, sal & scene får en viktig plass i skolehverdagen. Dette gjenspeiler seg svært tydelig når skolen inviterer til konsert eller andre tilstelninger. Det musikalske mangfoldet er rett og slett imponerende. Jeg driver selv med musikk, men kan ikke takke mine tidligere musikklærere for dette. Svært mange av de som går ut fra møllebakken skole og fortsetter med musikk kan nok hevde det motsatte. Musikk er også et svært godt verktøy for å oppnå bedre skoleresultater. Men det er et annet tema.

kultur11kultur05kultur14kultur13kultur08kultur12kultur17