DSC_0196Torsdag 22.01.2015 var 9. og 10. klasse på besøk hos VilVite for en spennende innføring i gigantometri. Vi snakker rett og slett om praktisk matematikk i stor målestokk.

Her får elevene grundig innføring i både Phytagoras og måling i stor skala. Ved hjelp av lasermålere skulle elevene beregne både areal og volum av bla. Vitenteateret.

Til tross for spennende oppgaver, hvor elevene får sett matematikken brukt i praksis, ble det også tid til å prøve ut mange av de forskjellige installasjonene. VilVite er et sted hvor hovedregelen er at man skal ha det gøy. Dette ble godt bekreftet av de mange smilene blant elevgruppen.

Vi takker VilVite for et spennende opplegg og ser fram til neste gang.